A jeni gati për një aventurë hiking si asnjë tjetër? Ballkani, me malet e tij të thyer, liqenet e pacenuar dhe fshatrat simpatikë, ofron disa nga peizazhet më befasuese në Europë. Pavarësisht nëse jeni një alpinist me përvojë ose një fillestar që kërkon sfida të reja, shtigjet e Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi premtojnë një udhëtim që do të zgjojë shpirtin tuaj të eksplorimit.
• Natyra e paprekur: Nga Bjeshkët e Nemuna të Shqipërisë deri në Gjirin e Malit të Zi të Kotorrit, zbuloni peizazhe mahnitëse që mbeten relativisht të paprekura nga turizmi masiv.
• Kulturë dhe histori e pasur: Ecni nëpër fshatra ku traditat janë ende të gjalla dhe përjetoni mikpritjen e vendasve që ju përshëndesin me një buzëqeshje dhe një histori.
• Aventurë e pafundme: Qoftë për të ngjitur majat, për ecje përgjatë liqeneve të pastër kristal ose lundrim në lugina të largëta, shumëllojshmëria e peizazheve siguron që të ketë një shteg për çdo lloj aventurieri.
• E përballueshme dhe autentike: Përjetoni ecje të klasit botëror me një fraksion të kostos në krahasim me destinacionet e tjera evropiane.
• Shqipëri: Eksploroni majat dramatike të Alpeve Shqiptare, ose bëni një shëtitje të qetë rreth Lagos së Shkodrës së pacenuar. Shtigjet e thyera të Parqeve Kombëtare të Valbonës dhe Thethit do t’ju magjepsin me bukurinë e tyre të egër.
• Kosovë: Ecni nëpër rezervatet natyrore të paprekura të Kosovës, nga Bjeshkët e Nemuna deri në brigjet paqësore të liqenit të Batllavës. Zbuloni manastiret e lashta dhe fshatrat simpatikë mesjetarë.
• Maqedonia e Veriut: Ecni përgjatë brigjeve të liqenit të Ohrit, një nga liqenet më të vjetër dhe më të thellë të Evropës, ose eksploroni peizazhet dramatike të maleve Shar – një strehë e vërtetë për adhuruesit e natyrës.
• Mali i Zi: Pushtoni majat e Parkut Kombëtar Durmitor, një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, ose ndiqni shtigjet e vjetra ushtarake përgjatë gjirit spektakolar të Kotorrit. Peizazhet malore të Malit të Zi ofrojnë disa nga pamjet më mahnitëse të Evropës.
• Pamje të pakrahasueshme: nga majat e larta deri te liqenet e qetë, çdo hap që hidhni do t’ju shpërblejë me pamje që do të qëndrojnë me ju përgjithmonë.
• Takime lokale: Takoni aventurierë të tjerë dhe përjetoni kulturën lokale, nga ushqimet e bëra në shtëpi në kasolle malore fshatare deri te mikpritja e ngrohtë e njerëzve që i quajnë këto peizazhe shtëpi.
• Shtigje miqësore me mjedisin: Këto rajone të pacenuara ruhen dhe mbrohen, duke ju dhënë mundësinë të lidheni me natyrën në formën e saj më të pastër, duke lënë vetëm gjurmë pas.
Ballkani po ju pret, ejani të gjeni shtegje të reja. Pavarësisht nëse jeni duke ecur nëpër vargmalet e largëta malore ose duke ecur në brigjet e qeta të liqeneve të fshehura, aventura juaj e ardhshme e mrekullueshme fillon këtu.
Bashkohuni me Rentout dhe zbuloni pse ecja në Shqipëri, Kosovë, Maqedoninë e Veriut dhe Malin e Zi është një përvojë që nuk do ta harroni kurrë.